Jakie dane o Tobie zbieramy?

Dane zbierane podczas rejestracji:

Szanowny kliencie abyś mógł skorzystać z niektórych funkcji naszego systemu będziesz musiał sie zarejestrować. Podczas rejestracji zapytamy Cię o Twój adres e-mail oraz hasło jakiego będziesz używał na naszej witrynie.

Dane zbierane podczas transakcji zakupu:

Szanowny kliencie zanim będziesz mogł dokonać transakcji zakupu towaru w naszym sklepie zapytamy Ciebie o imię, nazwisko, adres zamieszkania, numer telefonu, oraz dane dotyczące formy płatności, np. wysyłka za pobraniem, płatność przy odbiorze osobistym, przedpłata.


Dane zbierane automatycznie:

Podczas Twojej wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie zbierane są dane dotyczące Twojej wizyty, np. Twój adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp.

Dane zbierane, gdy kontaktujesz się z nami:

Gdy kontaktujesz się z nami za pomocą strony internetowej, telefonu, poczty e-mail, itp. przekazujesz nam swoje dane osobowe, np. imię, nazwisko, adres email, itp.

W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane?

W żadnym wypadku nie będziemy sprzedawali, ani wymieniali danych zebranych o Tobie podmiotom trzecim, ani wykorzystywali do celów reklamowych

Dane zbierane podczas rejestracji będą wykorzystane wyłącznie do umożliwienia Tobie zalogowania się do naszego systemu. Rejestracja jest obowiązkowa jeżeli chcesz dokonać zakupu.


Dane zbierana podczas transakcji zakupu będą wykorzystane w celu realizacji transakcji, w tym pobrania od Ciebie pieniędzy oraz wysłania Tobie zamówionego towaru. Podanie tych danych jest obowiązkowe jeżeli chcesz dokonać zakupu.


Jeżeli zapisałeś się na nasz Newsletter, lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie, wykorzystamy Twoje dane w celu wysłania Ci naszego Newslettera. Zostaniesz zapytany czy chcesz otrzymywać Newsletter podczas rejestracji.


Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach, lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku.


Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą, a naszym serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie.


W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoraru zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych

(Dz. U. 1997 nr 133 poz. 883 z dnia 29 sierpnia 1997r.)


W przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.


W jaki sposób będziemy się z Tobą kontaktować?

Jeżeli dokonałeś transakcji zakupu towaru, możesz otrzymać od nas emaile dotyczące Twojej transakcji. Możemy również kontaktować się z Tobą telefonicznie, jeżeli będziemy mieli ważne informacje dotyczące Twojej transakcji.

Jeżeli zapisałeś się na nasz Newsletter, lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie, będziesz od nas otrzymywać drogą e-mailową nasz Newsletter.

W jaki sposób możesz poinformować nas o zmianie danych?

Po zalogowaniu się do systemu i wybraniu sekcji Dane, możesz wprowadzić zmiany lub usunąć swoje dane osobowe zbierane podczas rejestracji i używane do zalogowania się do systemu i wysyłki Newslettera. Danych użytych do transakcji zakupu nie można zmienić, ani usunąć, gdyż są one częscią rachunku lub faktury. Danych zbieranych automatycznie nie da się zmienić lub usunąć.

Wykorzystanie ciasteczek ("cookies")

Nasza strona internetowa może wykorzystywać ciasteczka, które służą identyfikacji Twojej przeglądarki podczas korzystania z naszej strony, abyśmy wiedzieli jaką stronę Ci wyświetlić. Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych.


W jaki sposób zabezpieczamy Twoje dane osobowe?

Komunikacja między Twoim komputerem a naszym serwerem gdy zbieramy Twoje dane osobowe, jest nie zaszyfrowana. Dodatkowo nasze bazy danych zabezpieczone są przed wglądem osób trzecich.

Zmiany naszej polityki prywatności.

Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.


Firma zbierająca dane: Konsoleigry.pl Kamil Puchowski ul. Konopnickiej 1c 05-410 Józefów, Polska.
Firma jest zarejestrowana w GIODO.

W razie dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności, prosimy o kontakt korzystając z formularza kontaktowego na stronie kontaktowej.

 

Pamiętaj, że rejestracja w sklepie jest dobrowolna i w każdym momencie możesz zmodyfikować swoje dane bądź zgłosić je do usunięcia z naszej bazy.

Podczas korzystania z naszego sklepu możesz zostać poproszony o podanie swoich danych osobowych przy:
rejestracji w sklepie (dane kontaktowe i wysyłkowe)
wyrażeniu chęci otrzymywania naszego newslettera (adres e-mail)
składaniu zamówienia (dane kontaktowe i wysyłkowe)

 

Wszystkie informacje i dane podane przez Ciebie wykorzystujemy wyłącznie na potrzeby realizacji zamówień, poznania Twojej opinii na temat naszego sklepu oraz, opcjonalnie (o ile wyraziłeś/łaś zgodę), do informowania o promocjach.

W przypadku przesyłek kurierskich przekazujemy kurierowi niezbędne informacje konieczne do sprawnego i bezpiecznego dostarczenia paczki - są to: imię, nazwisko, telefon i adres dostawy. Dzięki nim może skontaktować się telefonicznie z odbiorcą zamówienia w celu ustalenia dogodnego terminu dostarczenia, zweryfikować rzeczywistego odbiorcę zamówienia i dostarczyć produkty pod odpowiedni adres.

Jako zarejestrowany użytkownik, masz możliwość otrzymywania ofert w formie mailingu. Mogą to być np. informacje o promocjach czy nowościach w naszym sklepie. Dbamy jednocześnie, by wiadomości były wysyłane nie częściej, niż to konieczne i by nie obciążały Twojej skrzynki. Każdy e-mail zawiera specjalny link umożliwiający rezygnację z mailingu. Nie musisz usuwać konta, jeśli nie chcesz otrzymywać od nas informacji. Wypisanie się jest także możliwe w tym samym miejscu, w którym wyrażałeś chęć otrzymywania newslettera.

 

Klient dokonujący zakupu w sklepie wyraża zgodę na przekazanie swojego adresu e - mail do Grupa Allegro Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu oraz na przetwarzanie przez sklep Konsoleigry.pl oraz Grupa Allegro Sp. z o.o moich danych osobowych,w celu wypełnienia ankiety z opinią o dokonanej transakcji w Sklepie zgodnie z przepisami ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29.08.1997.